注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

红楼&游戏

一位红楼爱好者&游戏策划的blog

 
 
 

日志

 
 
关于我

我们身处在一个悲哀的国家, 我们同胞的血脉中流动着短视的劣根性, 我所从事的行业正处于黑暗的时代, 我没有热血,但一息尚存。

网易考拉推荐

游戏策划的软肋 the Flaws in Game Design of Chinese game  

2006-12-09 23:41:59|  分类: 白痴话 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

事实上,这源于中国文化的特征。一个巨大的障碍是中国社会从根本上强调人云亦云,几乎不鼓励独立思考。儒家学说最讲究尊重师长。而越来越多的西方创新型公司却秉承亚里士多德的格言——“吾爱吾师,吾尤爱真理。”

In fact, it is really due to the Characteristic of Chinese culture.The huge obstacle is the nature of China's society, which stresses conformity and does little to foster independent thinking. Confucian philosophy reveres the teacher above all. But, more innovative Western companies operate under Aristotle's maxim: “I love my teacher Plato greatly, but I love truth more.”

  评论这张
 
阅读(232)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017